20 г. затвор за зет, застрелял тъста си

Във врачанския окръжен съд бе произнесена 20-годишна присъда за зет, убит тъста си
09.01.2017 / 22:51

Стефан Мицев от с. Върбица, който уби тъста си с ловна пушка, получи 20 години затвор от врачанския окръжен съд. Кръвопролитието станало през май 2015 г. в с. Девене след семеен скандал. Улученият с един куршум 43-годишен мъж починал в болница. Роднините му поискаха смъртна присъда за убиеца. “Това не е човек, а изверг, щеше всички да ни избие”, заявиха те пред съдиите.

Стефан имал стара присъда за убийство. Той две години живял без брак с Ганка Илиева в дома си в с. Върбица. Редовно я пребивал без причина. Жената забременяла, но след поредния побой постъпила в болница и оттам се прибрала при родителите си в Девене. Последвали телефонни обаждания от Мицев с искане тя да се върне при него, както и заплахи, “че ако не стори това, ще убие цялото й семейство”.

На 10 май 2015 г. той посетил Ганка в болницата във Враца, където тя родила син. Отново се опитал да я убеди да се прибере при него, но тя категорично отказала. Късно вечерта на 29 май Мицев, въоръжен незаконно с ловна пушка “Hakan” 12-и калибър, пристигнал пред къщата на тъста си. Започнал да чука силно по прозореца на стаята, където спели родилката с бебето, майка й и сестра й. Тъщата отворила вратата на терасата. Като я видял, Мицев извикал: “Сега ще ви застрелям всички!” Разбудени, от другата стая излезли бащата и братът на младата жена. Мицев се уплашил и хукнал да бяга, а двамата мъже го последвали по улицата.

По време на преследването насилникът произвел няколко изстрела по преследвачите си. Един от тях се оказал смъртоносен за Петко Илиев. Убиецът побягнал и се скрил в изоставена къща в Девене, където захвърлил оръжието. След известно време той се обадил на телефон 112 и поискал да бъде изпратена патрулна кола, за да го прибере, защото прострелял брата и бащата на жена си. Братът бил улучен в гърба и коляното, но за щастие раните не се оказали фатални. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Източник: Труд
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев