Състоянието на Зума е стабилно и се подобрява и ще бъде изписан следващата седмица

Христо Бонев-Зума
17.01.2017 / 15:20

Футболната легенда и почетен президент на „Локомотив“ (Пд) Христо Бонев-Зума ще бъде изписан още през следващата седмица от клиниката по кардиохирургия в Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив и освободен за домашно лечение, съобщи за „Труд“ Татяна Белева, пресаташето на най-голямото здравно заведение в града под тепетата.

Състоянието на Зума е стабилно и се подобрява, но все още е рано за дългосрочни прогнози. Според лекарите вече няма опасност за живота на Христо Бонев след тежката 5-часова сърдечно-съдова операция в неделя, извършена от проф. д-р Генчо Начев, при която му бяха поставени 2 байпаса.

Екипът в клиниката по кардиохирургия с шеф доц. д-р Златин Въжев започва от вторник процедури по раздвижване на ВИП-пациента, който в четвъртък ще мине контролен преглед при проф. Начев. Най-вероятно планираното за 3 февруари в Гранд-хотел „Пловдив“ честване на 70-годишния юбилей на Христо Бонев няма да се състои, тъй като то е свързано с много емоции, които според лекарите във възстановителния период след тежък масивен инфаркт не са препоръчителни.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев