За седмица през Пирогов са преминали 1600 пациенти с изпочупени крака и ръце от леда

Сняг и лед
23.01.2017 / 14:46

Травматологията на спешната болница "Пирогов" се напълни с пациенти, съобщава bTV. Причината е падналия сняг и образувалия се заради ниските температури лед.

За последните 7 дни травматолозите са приели близо 1600 пациенти, както с леки така и с тежки счупвания. Този път обаче - освен пенсионери, лекарска помощ са потърсили хора, които са се контузили, докато са карали ски в планината.

Въпреки уверението на Столичната община, че всички подлези и спирки на градския транспорт са почистени, стълбите на подлезите все още са хлъзгави заради ниските температури.

Минаването по тях е истинско предизвикателство и за Ивелина и сина й Кристиян. „Опитваме се да се държим за ръце, но някой път е по-опасно да не го съборя аз, като се подхлъзна”, споделя майката.

Приоритетно в столицата се почистват и районите около училища и детски градини. За някои родители обаче има какво още да се желае.

„В последната една седмица имаше повишен травматизъм - прегледаните в този период болни са 1570. Имаше малко повишен „спортен" травматизъм - има хубави условия за ски и скиорите в последните дни са доста сериозен процент от нашия контингент. Също в рамките на обичайното - преимуществена част от пациентите ни бяха възрастни хора с доста неприятни счупвания на бедрена и раменна кост”, обясни д-р Христо Стойчев, ортопед-травматолог в „Пирогов".

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев