Баба даде над 40 000 лв. за залавяне на телефонни измамници

Пореден случай на измама
14.02.2017 / 11:01

Баба на 76 години от град Тервел стана поредна жертва на телефонни измамници. На 13 февруари, около 17:00 часа, тя е подала сигнал, че на 12 февруари е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР.

Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни измамници. Това съобщиха от ОДМВР-Добрич. Около 15:00 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити.

След предаване на сумата пари и златните накити, жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. Около 08:00 часа на 13 февруари, жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и остава сумата пари на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев