Приключи XXI Държавно първенство по канадска борба, което се проведе в Ямбол

Канадска борба
19.03.2017 / 21:03

С изключително оспорвани двубои приключи XXI Държавно първенство по канадска борба, на което домакин бе град Ямбол. Раздадени бяха общо 96 комплекта медали в дивизиите – хора с увреждания, юноши и младежи, мъже и жени, съобщиха организаторите. Състезанието протече при доминация на световните ни шампиони Димитрина Димитрова при жените, Христо Делиджаков, Красимир Костадинов и Сашо Андреев при мъжете, Марин Пейчев, Емилия Стоянова при хората с увреждания.

Всички те спечелиха своите категории и се окичиха със златните медали от състезанието, а също така завоюваха правото си да са част от Националния отбор и да защитават името на България като водеща нация в канадската борба на Европейското първенство по канадска борба от 12 до 21 май в Катовице, Полша и на Световното първенство в Будапеща, Унгария от 2 до 11 септември. В състезанието участваха 439 състезатели от цяла България.

На 22 и 23 март Белоградчик ще бъде домакин на 8-то издание на международния турнир „Белоградчик Оупън“, който ще бъде последна проверка за Националния отбор преди Европейското първенство по канадаска борба през май.

Източник: Радио "Фокус"
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев