Електрически стълб падна в центъра на София

Падналия стълб
20.03.2017 / 14:43

Електрически стълб на тролейбусите се откърти и падна на столичната улица "Г.С. Раковски". Като по чудо няма пострадали. От Столична община съобщиха за Дарик, че в момента районът е отцепен за движение и екипи на електротранспорта изправят стълба. Движението на превозни средства вече е възстановено, съобщи пред Дарик шефът на Столичния електротранспорт Евгени Ганчев:

"Електрическият стълб е паднал заради корозия в основата, вследствие на което, а и заради натоварването се е наклонил и е увиснал на контактната мрежа", обясни Ганчев.

На въпрос има ли някакъв контрол върху тези стълбове, той обясни, че се проверяват периодично с огледи и веднъж на няколко месеца се проверяват и с уред.

"Този конкретно стълб е проверяван есента на миналата година с уред, иначе се проверява периодично с външен оглед. Всеки участък от контактната мрежа има отговорник, който проверява. Стълбовете, държащи мрежата в столицата, са около 10 000. При допълнителни натоварвания се случват и такива неща, но изключително рядко", посочи още Ганчев.

Вече е пуснато движението, а още утре обещаха, че ситуацията ще бъде възстановена напълно.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев