Работят по системата за газово отопление на спортна зала „Васил Левски” в Сливен

Зам-кметът Стоян Марков
02.04.2017 / 10:14

В спортна зала „Васил Левски”, която се използва като многофункционален обект, започна подготовка по предстоящо топло захранване. В момента се извършва ремонт по съоръжението, който трябва да приключи в края на месец април. Това съобщи за Topnovini.bg зам-кметът Стоян Марков.

„През месец април в още две общински сгради ще бъде подобрена енергийната ефективност с помощта на програма BG04 „Енергийната ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Министерство на енергетиката чрез Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014”, обяви Марков.

Той поясни, че средствата за прилагане на мерките за енергийна ефективност са финансирани от допълнителните средства отпуснати на Община Сливен по проекта и за „енергийна ефективност на обществени сгради”, изпълняван по програмата.

В момента в спортна зала „Васил Левски” се изпълняват строително – монтажните дейности. Те включват преустройство на съществуващото котелно чрез изграждане на допълнителни зидове от газобетонни блокчета; доставка и монтаж на нов котел на газообразно гориво с определена мощност, който да захранва абонатната станция с комплект с двустепенна газова горелка и необходимата спирателна, регулираща и предпазна арматура. Ще бъдат доставени и монтирани вентилаторни конвектори, високо стенен монтаж с топло носител гореща вода от котелното. Те ще бъдат разположени на различни места в залата и сервизните помещения.

Ще бъдат доставен и нови панелни радиатори и лири за обслужване на съблекалните и другите помещения в залата.

По думите на зам-кмета ще бъде изградена нова вентилация на игрището за баскетбол, ще се достави и монтира вентилационна камера, в която пресният въздух се филтрира и затопля. Отработеният въздух ще се изсмуква чрез вентилационни решетки и ще се вкарва свеж въздух в самата зала.

„За да работи всичко, както трябва с новия газов котел, ще бъде направено и ново газопроводно отопление от външния газопровод към самата зала. Така отоплението на залата и цялата система ще бъде ориентирана към ползването на газ”, поясни още Марков.

Той обяви, че проектът обхваща само зала Васил Левски”, а евентуалното отопление към сервизните помещения и фитнеса в съседната лекоатлетическа зала ще се добави на по-късен етап, ако има средства за целта.

Изпълнението на проекта на този етап е на стойност около 160 хил. лева, като отчитането ще се осъществи в края на април.

„За нови отоплителен сезон се надяваме залата да има всички необходими удобства и комфорт за спортуване през зимата”, каза още зам.-кметът.

Припомняме, че преди месец по проект на Спортното министерство с отопление на газ, беше изградена и вече функционира система само на лекоатлетическата писта. Без отопление останаха всички останали помещения в залата по лека атлетика.

Още снимки от новината

Спортна зала "Васил Левски" Сливен

 

Източник: Topnovini.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев