Седем европейски държави на лов за български лекари

В рамките на поредното международно изложение „Кариери в бяло” медицински центрове и фирми предоставят информация за условията на работа
14.04.2017 / 09:33

Най-големите работодатели от седем европейски държави са в България за набиране на медицински персонал. В рамките на поредното международно изложение “Кариери в бяло” болници, медицински центрове и фирми ще предоставят информация на кандидатите за изискванията на здравната система в съответната страна.

Всяка година в търсене на по-добри условия за работа и заплащане страната ни напускат около 450 лекари. Освен атрактивни заплати, започващи от 3200 евро месечно за медици специализанти и 5000 евро за лекари специалисти, чуждестранните работодатели предлагат и отлична работна среда, езикови курсове, помагат в намирането на квартира и поемат транспортните разходи.

Още от миналия сезон медицинските ни сестри пък бяха високо оценени и търсени в редица европейски страни, особено в Обединеното кралство, Ирландия, Германия и Испания. Заплатите започват от 2300 евро на месец и се увеличават в зависимост от опита и съответната специализация.

София бе домакин на тазгодишното изложение в четвъртък (хотел “Рамада”), а във Варна събитието ще се състои днес, 14-и април, между 10 и 16 часа в хотел “Черно море” на бул. “Сливница” 33.

Европа търси лекари специалисти и специализанти, медицински сестри, зъболекари, здравни асистенти, кинезитерапевти и рехабилитатори. Възможностите за работа са най-вече за Великобритания, Германия, Белгия, скандинавските страни и Ирландия.

Участието на изложението е напълно безплатно и участниците е желателно да носят CV.

Източник: Труд
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев