ГЕРБ и Патриотите са готови с чернова на коалиционното споразумение

Делян Добрев
20.04.2017 / 15:04

В петък ще е готов първият чернови вариант на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти. Днес постигнахме значителен напредък, надявам се другата седмица да приключим с него, обяви Делян Добрев от ГЕРБ.

В Народното събрание се състоя поредният етап от преговорите между парламентарните партньори, обсъдени са структурата на споразумението и начинът на вземане на решения, разминавания нямало. И двете страни засега обаче отказаха да уточнят как ще бъдат вземани решенията в коалицията и дали това ще бъде чрез лидерски съвет.

Ще продължим с преговорите, докато не постигнем пълно съгласие по документа, няма как да кажем повече подробности, обясни Добрев.

В споразумението по принцип е залегнала структурата на Министерския съвет, до момента по думите му не е обсъждана клауза, предвиждаща да няма еднолично оттегляне от властта.

По принцип сме заявили и го има в стратегическия документ от 21 страници, че правителството ще е за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка, припомни депутатът от ГЕРБ.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев