Огнян Герджиков: Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват

Огнян Герджиков
27.04.2017 / 09:10

Оставяме държавата в много, много добро състояние. За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда повече приходи в сравнение със същия период на миналата година.

Това заяви пред Нова телевизия служебният премиер Огнян Герджиков, дни преди да приключи мандата му, информира БГНЕС. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост при митниците и при НАП.

Герджиков коментира промените в ИК. Неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на конституцията ни, каза Герджиков и обясни, че в нея е записано, че е задължително да се знае български език. "Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата", категоричен бе той.

За месеците си на служебен премиер той заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест".

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не е запознат с подробности и затова не може да си позволи да коментира случая.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев