Егоизмът на БСП попречил на Златева да е в кабинета "Борисов 3", смята Герджиков

Премиерът Огнян Герджиков и вицепремиерът Деница Златева
02.05.2017 / 11:33

Служебният премиер Огнян Герджиков заяви по време на представянето на отчета на кабинeта, че само крайният партиен егоизъм на БСП е попречил Деница Златева да бъде привлечена в новия кабинет. Доказателство за успеха в тази област - подготовката на председателството на Съвета на ЕС, е неистовото желание на бившия бъдещ премиер да привлече Деница Златева в новия кабинет и само крайният партиен егоизъм на БСП попречи това да стане, каза премиерът.

Вице премиерът Златева отчете напредък в подготовката на председателството, както и наваксване на известно закъснение по някои мерки. Тя изтъкна, че е приет и актуализиран План за подготовка с осем основни раздела. Има изготвен първоначален календар на събитията, одобрени са насоки за провеждане на различните мероприятия.

Вицепремиерът изтъкна още, че са финализирани всички изисквания към НДК като основна сграда, където ще става председателството, дейностите са остойностени и следващият МС остава да вземе решение. Приет е финансов план за председателството, като близо 50 млн. лева са предвидени за тази година. Стартирани са две обществени поръчки. Приета е комуникационната стратегия, която е била забавена, каза още вице премиерът. Освен това е одобрена визуалната идентичност на българското председателство. Културната програма стартирахме от нула и проектът е финализиран, като одобрението й ще стане от редовното правителство, допълни Златева.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев