Мария Габриел номинирана за еврокомисар

Мария Габриел
10.05.2017 / 12:10

Водещ принцип в работата на номинираната за еврокомисар на България Мария Габриел ще бъде обединението и отстояването на националния интерес на страната, редом с правата на европейските граждани. Това декларира самата тя, след като номинацията й бе обявена от външния министър Екатерина Захариева.

Тя заяви, че това р най-силната възможна кандидатура. Стана ясно, че премиерът Бойко Борисов вече е изпрарил писмото с кандидатурата на председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, от който зависи какъв ще бъде ресора на Мария Габриел. Във вторник тя ще бъде интервюирана от Юнкер, който предварително бил настоял единствено за това номинираният еврокомисар да е дама.

"Съединениери прави силата. Обединението гради бъдещето!", посочи Габриел за свое мото. По думите й България е показала авторитет в ЕС чрез управлението на Борисов и на нея се пада отговорността да го поддържа. "България трябва да продължи да бъде обединител", каза още тя и определи каузите, по които ще продължава да работи - защита на земеделските производители, защита правата на жените, миграция и външна сигурност. Тя заяви още, че ще "бди" над българското председателство на съвета на ЕС.

Мария Габриел отказа да се ангажира с предположения за ресора, който ще й бъде поставен от Юнкер, но бе категорична, че какъвто и да е, тя ще се стреми към защита на българските и европейски граждани.

Габриел благодари за номинацията, като в определи за признак на доверие към опита й.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев