Заместник-министър подаде оставка заради нацистки поздрав

Павел Тенев
18.05.2017 / 08:54

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев подаде оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Според съобщението мотивът на Тенев е „създалото се напрежение около негово действие преди близо 10 години, което той не желае да се пренася върху работата на правителството“.

Напрежението всъщност бе създадено от стара снимка отпреди 9 г., публикувана във вестник "Сега". На нея той позира с изпъната за хитлеристки поздрав ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж, съобщи Dnes.bg.

Тенев заяви, че това е правилното решение в ситуация на изкуствено създадено напрежение, което може да навреди на правителството. Другият мотив, който изтъкна Тенев, е отражението на появилите се коментари върху семейството му. Малко по-късно при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ министър-председателят Бойко Борисов направи първия си коментар пред медиите по повод оставката, предаде Дарик.

"Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него", каза Борисов и посочи, че от всички кандидатури за поста Тенев е бил най-подготвеният.

„Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията… Сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин“, заяви още премиерът.

"Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги“, каза Бойко Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев