Сливен ще отбележи 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Сливен
23.05.2017 / 16:09

Тържествена церемония в чест на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои на 24 май, от 11:30 часа, на площад „Хаджи Димитър. Под звуците на химна на Република България ще бъде издигнато националното знаме. Слово по повод 24 май, ще поднесе кметът на община Сливен Стефан Радев. Преди това в 11:00 часа от Градската градина по бул. „Цар Освободител” до градския площад ще премине празничното шествие на ученици от сливенските училища.

В навечерието на 24 май – Празника на българската просвета и култура Община Сливен удостои с награди учители, творци и дейци на образованието и културата за техния принос в духовния живот на общината.

От името на наградените слово ще произнесе Величка Ненчева – носител на наградата на Община Сливен на името на видната сливенска учителка и общественичка Аргира Жечкова за 2017 година.

Ученици от сливенските училища ще поднесат гирлянда на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

След церемонията на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои празничен концерт с участието на детски фолклорни колективи.

В 12:00 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои среща на ръководството но общината с ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

В 20:00 часа на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Ана Мария Трайкова.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев