Отворени врати за активни и пасивни пушачи обяви РЗИ Сливен

РЗИ-Сливен
31.05.2017 / 08:16

Регионална здравна инспекция – Сливен обявява Отворени врати за активни и пасивни пушачи. Тестът е във връзка с отбелязване на Световния ден без тютюн и в рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето.

Безплатно изследване съдържанието на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишан въздух може да бъде направено днес, 31 май, от 10:00-12:30 часа и от 13:00-15:00 часа в залата на инспекцията.

По инициатива на Световната здравна организация ежегодно на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на неговото потребление.

Тази година мотото на кампанията е „Тютюнът заплаха за развитието“.

Епидемията от тютюн е една от най-големите заплахи за общественото здраве. Тютюнът убива повече от 7 милиона души всяка година. Повече от 6 милиона от тези смъртни случаи са резултат от директното използване на тютюн, а около 890 000 са резултат от излагането на непушачи на вторичен дим.

Източник: Topnovini.bg
Снимка: РЗИ Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев