Каварна продава за 30 000 лв. колата с автографите на звездите

Колата с автографите
31.05.2017 / 10:45

Община Каварна обявява за продан знаменитата кола на бившия кмет Цонко Цонев, на която оставяха автографите си всички звезди, когато идваха във вече бившата Столица на рока.

Това решиха общинските съветници преди броени минути.

Началната цена е 30 000 лева с ДДС, търгът ще бъде с явно наддаване.

Автомобилът е най-ценната реликва на общината. На него подписи са положили легендарните Deep Purple, Accept, Кай Хансен от Хелуин и Гама Рей, Dimmu Borgir, Scorpions и още десетки звезди от световна величина, за които беше въпрос на чест да сложат подписа си върху автомобила на Кметъла.

Самият автомобил е "Пежо" и е на повече от 10 години - кметълът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева дойде на власт, тя вкара пежото в общинския гараж и започна да се вози в джип и въпреки спадащите приходи на общината си вдигна представителните разходи с 9000 лева.

Освен заради закърпване на бюджета на общината, който при управлението на Ставрева се срина, автомобилът се разкарва и заради войната на издигнатата от БСП и подкрепена от ГЕРБ кметица с рока и всичко останало от ерата на Цонко.

Ставрева предизвика гнева на цяла България, когато свали от спортната зала винилите от концертите и на тяхно място останаха грозни петна. Основна тема в кампанията за избирането на Ставрева беше, че ще изгони от Каварна "прошляците", защото те пречили на руските туристи да дойдат.

Под силния обществен натиск в първата година от кметуването си тя все пак склони да се организира фестивал, но това стана толкова нескопосано, че по време на изпълнението на Therion на стадиона имаше само 600 души.

Както OFFNews вече писа, тази година за пръв път от десетилетие рок фестивал в Столицата на рока няма да има. Вместо това общината организира Дни на руската култура.

Източник: OFFNews
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев