Роми продават щерки и злато, за да си платят водата в Хасково

...
11.06.2017 / 22:12

Няколко бедни циганки от хасковския кв. „Република” бяха набързо задомени по ромските обичаи, в смисъл продадени за съпруги, след като полицаи и багери на ВиК атакуваха гетото в неделя сутрин.

30 къщи в ромското гето на Хасково кв. „Република” са с отрязани тръби заради неплатени с години сметки към ВиК или за доказани незаконни връзки. Багер започна да копае на емблематичната улица „Ятак”, за да разкрие множество незокнни връзки.

На ромите, кито не са си плащали сметките с години беше даден шанс да платят на място. Някои хукнаха към заложните къщи. Веднага започнаха скандали, сипеха се клетви и ругатни, защото местните залатари и лихвари се възползваха от ситуацията и свалили цените на жълтия метал. Лихвите пък скочили до небесата, кълняха местни ромки, които току що се бяха разделили с гривни, обеци и гривни.

Най-бедните пък продъли, пак на „безценица” най-скъпото си. Поне три ромски девойчета са били аздомени набързо. По циганскита обичаи, семейството на младоженеца плаща на родата за булката. „До вчера се назландисваха, ама като видяха багера и набързо се съгласиха за сватба”, казаха видимо доволни роми, сигурни в светлото семейно бъдеще на сина си. „Искаха 1200 лева, ама като знаят че имат сметка за 600 лева и багера пред вратата склониха за 800 лева. Къде ще ходат!”, хвалеше се бъдещият тъст.

Възрастна жена пък брои 520 лева за натрупани сметки, които не били плащани от 2014 година. Преди това всичките златни накити в къщата били заложени.

От ВиК Хасково са поискали съдействие от МВР след едноседмичния воден режим в Хасково. Анализа на данните показал, че при спирането на кв. „Република” в резервоарите се натрупва значително повече от очакваното количество вода. Това доказвало, че в района има множество незаконни връзки.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев