В Сливен пускат хвърчила с послания против дрогата

Хвърчило
26.06.2017 / 08:48

Хвърчила с послания против дрогата ще бъдат пуснати в 10.30 часа на площад "Хаджи Димитър" в Сливен. Инициативата е по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни. Тя се организира от Общинския съвет за наркотични вещества и Превантивно-информационния център.

Посланията против дрогата бяха написани по време на Младежкия лагер "Туида 2017", който се проведе миналата седмица в туристическия обект. Своите послания може да напишат и преминаващи граждани.

Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно - да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН /СНПООН/ всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците. Тази година темата е "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени".

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев