Десетки ранени след верижна катастрофа на магистрала "Тракия"

Катастрофа
05.07.2017 / 16:03

Най-малко 31 души са ранени при верижна катастрофа, станала на магистрала "Тракия" днес. По информация на полицията са се сблъскали над 40 автомобила.

24-има пострадали, сред които 2-годишно дете и 80-годишна жена, са настанени в столични болници. Те са били транспортирани с 14 линейки на столичния Център за спешна медицинска помощ, като някои от колите се наложило да направят по три курса, съобщи за Дарик Катя Сунгарска, говорител на центъра.

"Катастрофите са три. Най-тежка е тази в тунела, но има и човек с тежка черепно-мозъчна травма и при другите. Откарали сме ранени в болница "Софиямед", "Света Анна", Порогов, ВМА, "Токуда" и ИСУЛ. Добрата новина, ако въобще може в тази ситуация да се каже, че има добра новина, е, че няма починали и се надявам да остане така", каза Сунгарска.

20 от ранените са били транспортирани или са пристигнали със собствен превоз в столичната болница „Св. Анна,” съобщи директорът й д-р Славчо Близнаков. Сред пострадалите имало и деца от сръбски произход, които обаче са без опасност за живота.

"Състоянието им е различно. Има двама-трима, които са със сравнително леки лицево-челюстни травми. Те са деца, сръбски граждани. Имаме и няколко много тежки случаи, като включително двама от тях са с тежки шийни травми и парализа, те са с реална опасност за живота. Имаме седем души, приети в Неврохирургия, трима в Ортопедия и травматология, двама в Лицево-челюстна хирургия и един в хирургия. Най-тежки са тези с шийните травми. Това са двама мъже, на средна възраст", допълни директорът на болницата.

Сред пациентите в болницата има две деца на 8 и 12 години с лицево-челюстни травми, 13-годишно дете с комоцио, 15-годишно със счупване на ляво бедро, жена на 55 години и жена на 60 години с комоцио, жена на 36 със счупване на дясна предмишница, мъж на 45 с тежка неврологична симптоматика, жена на 39 години с черепно-мозъчна травма и счупвания на лицеви кости, както и мъж на 42 години с черепно-мозъчна травма. Още шестима души са потърсили помощ в болницата със собствен превоз, допълниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев