Българка се опита да премине границата със скрито злато в сутиена и в чантата си

Злато
18.07.2017 / 10:31

При съвместни действия на митнически и гранични служители на пункт Лесово бяха открити контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити. Това съобщават от Агенция „Митници”.

В следобедните часове на 14 юли на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" на МП Лесово пристига лек автомобил с българска регистрация. В него са пътували трима български граждани- мъж и две жени. Извършена е щателна проверка както на колата, така и на пътниците.

В зоната за митнически контрол, на отправените въпроси дали пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране, тримата български граждани са отговорили отрицателно. След това служители от митническа мобилна група са пристъпили към проверка на автомобила и багажа.

Извършен е и личен преглед на двете жени. В сутиена и дамската чанта на една от жените са открити 3 пакета, съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро - гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали. Задържани са общо недекларирани 230 грама златни и 118 грама сребърни изделия.

Срещу двете български гражданки, с адресни регистрации в град Сливен, са съставени актове. Иззетите накити подлежат на отнемане в полза на държавата.

Снимка: Митници
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев