Десетки гости присъстваха на откриването на изложбата на Даниела Ненчева "Полъхът на вятъра"

Даниела Ненчева - директор на Художествена галерия "Димитър Добрович" Сливен
28.07.2017 / 15:35

Директорът на художествена галерия "Димитър Добрович" Даниела Ненчева откри изложба под наслов "Полъхът на вятъра". На събитието присъстваха десетки гости, които изразиха задоволство от изложените творби, рисувани в различни периоди от творчеството на художничката.

Кметът Стефан Радев връчи на Даниела Ненчева плакет на Община Сливен в знак на уважение към личността и творчеството й. Той я поздрави по случай днешния й рожден ден, който беше повод за подреждането на изложбата. Радев благодари на Даниела Ненчева за направеното от нея и за художествената галерия, и за изкуството в град Сливен. "Пожелавам ви преди всичко здраве, творчески успехи и да продължавате да радвате почитателите си с картините си", каза кметът.

Приветствие отправиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-кметът Пепа Чиликова.

"Благодаря, че сте с мен в този момент. Надявам се да се видим с всеки един от вас на откриването на още мои изложби", каза Даниела Ненчева.

"Полъхът на вятъра" е 35-та изложба на художничката, която ще остане в галерия "Май" до 6 август.

Даниела Ненчева е родена на 28 юли 1967 г. Завършила е специалност "Живопис" във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" през 1993 г. при проф. Георги Костов. В периода 1993-2009 г. е преподавател по изобразително изкуство в ОУ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. От 1994 г. е член на Дружеството на сливенските художници. От 1995 до 1997 е била член на контролно-ревизионната комисия на Дружеството на художниците-Сливен. През 2000г. е приета за член на Съюза на българските художниците. През 2001г. е член на Представителството на СБХ-Сливен. От 2001 до 2010г. е председател на Дружеството на художниците - Сливен. Става и директор на Художествена галерия "Димитър Добрович".

Даниела Ненчева има множество участия в колективни национални и международни изложби. Участва и е организатор на национален пленер по живопис в Сливен. Организатор е и на традиционния детски конкурс "Аз и моят град", посветен на празника на Сливен - Димитровден. Работи в областта на рисуваната коприна и живопис.

Още снимки от новината

Кметът на община Сливен Стефан Радев връчва на Даниела Ненчева плакет на Община Сливен в знак на уважение към личността и творчеството й
Председателя на общинския съвет в Сливен Димитър Митев поздравява Даниела Ненчева по случай рождения й ден
Букети с цветя
...
Картина от изложбата
Картина от изложбата
Картини от изложбата

 

Снимки: Станимир Петков и Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев