Откриха оръжието, с което се е самоубил бизнесменът Божилов

Парк "Лаута"
03.08.2017 / 15:33

Открит е пистолетът, с което се е самоубил бизнесменът Данаил Божилов в Пловдив миналата седмица. Това съобщи на пресконференция в града под тепетата главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

43-годишният бизнесмен Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк „Лаута“ на 26 юли. Дни по-късно стана ясно, че става въпрос за самоубийство. Разследващите намериха предсмъртно писмо у Божилов. В смъртния акт на мъжа пише, че се е самоубил, като причините той да посегне на живота си били финансови. Не бе съобщено нищо обаче за оръжието на самоубийството, което не бе намерено в парка.

74-годишен бивш военен Симеон Станев е откраднал оръжието от парка, където се самоуби бизнесменът. Пистолетът е открит в дома му. Освен това, възрастният мъж е задигнал и цигарите на Божилов. „Случаят е ясен и не оставя никакво съмнение, че става въпрос за самоубийство“, подчерта главният секретар на МВР. Срещу мъжа, откраднал оръжието, е повдигнато обвинение и той е задържан за 72 часа.

Свидетели са видели как Стоев се навежда и взима нещо от трупа на Данаил Божилов, докато е установявал дали простреляният мъж е жив. По думите на Маринов Стоев не е съдействал на разследващите, като добре е „играл“ ролята си на невинен. При обиск в дома му разследващите са открили оръжието в тайник между подовата настилка и печката. Там е намерен и друг незаконно притежаван пистолет.

Бившият военен е имал разрешително за притежание на оръжие, което му е било отнето преди време.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев