Тази седмица във всички държави-членки на ЕС се провежда акция "Скорост"

Акция "Скорост"
22.08.2017 / 13:44

Пътните полицаи ще следят стриктно за спазването на скоростните ограничения в областта, съобщиха за Дарик от МВР. Местната дирекция се включва в инициативата на европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL, като от 21 до 27 август подобни акции ще има във всички държави-членки на ЕС.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите и у нас, посочват от вътрешното министерство. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев