Започват хайки срещу разхождани в паркове домашни кучета

Разходка на куче
24.08.2017 / 10:37

Масирани проверки срещу стопани, които разхождат кучетата си на забранени за целта места започва пловдивският Общински инспекторат. Акцията стартира още този уикенд от район „Централен” и ще обхване и другите пет района на града. Това съобщи шефът на инспектората Ангел Славов. Той уточни, че при проверките служителите на инспектората ще бъдат придружавани от общински полицаи.

„Имаме доста жалби през летния сезон за разхождане на кучета в паркове, зелени площи, дворове на детски градини и училища. Заради това започваме интензивни проверки, като целта ни е да респектираме собствениците на кучета да спазват правилата”, заяви Славов. Той уточни, че най-много жалби до момента са били получени от граждани от район „Южен”, които сигнализирали за разхождане на кучета в зелени площи между блоковете в района на комплекс „Нептун” на бул. „Никола Вапцаров”. Славов припомни, че при всяка разходка стопаните трябва да носят в себе си паспорта на кучето, да го държат на повод, а ако породата е от големите, животното да има и намордник. Собствениците трябва да събират и фекалиите на любимеца си.

Последните проверки на Общинския инспекторат в Пловдив за разхождане на кучета бяха преди около месец. Тогава само за три дни бяха съставени над 15 акта на стопани в нарушение. Всеки акт е по 150 лева, уточниха от общинския инспекторат.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев