Съдят мъж, пребил до смърт брат си със сопа

Съдебно чукче
04.09.2017 / 21:53

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 43-годишен мъж за жестоко братоубийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост

Престъплението е извършено от Георги В. във времето от 21:00 часа на 16 януари до 4:00 часа на разсъмване на 17 януари 2017 г. в дома на баба му във варненското село Житница.

Сигнал за намереното мъртво тяло на Даниел бил подаден от подсъдимия до кмета на село Житница на 17 януари в 7:55 часа. При извършения оглед в дома на убития е намерено и оръжието на престъплението – дървена тояга.

Между двамата братя имало чести конфликти. Убитият вземал пенсията на баба си и я изпивал. При разправия между него и възрастната жена той я бутнал и тя счупила тазобедрена кост. Наложила се операция и жената се преместила да живее в дома си в град Провадия.

Георги се преместил при нея, за да полага грижи за възстановяването й, а Данаил останал да живее в Житница. Препитавал се със средства, които му давали близки на покойници, за да изкопае гробовете им.

Георги често ходел до къщата в село Житница, откъдето пренасял дърва за огрев в дома им в Провадия. Възрастната жена ги получавала като социално слаба.

На 16 януари той се качил на влака до Житница с намерението да вземе още дърва, с които да се отопляват в Провадия. След като пристигнал в селото, през нивите се отправил към семейната къща. Вратите били затворени с катинари, но работел телевизорът. Брат му Данаил го нямало и Георги решил да го чака да се прибере.

След като Данаил се върнал от гостуване в ромско семейство, които често го хранели, Георги вързал ръцете му. Започнала разправия за дървата, които подсъдимият искал да вземе на другия ден и да отнесе в Провадия.

Георги нанесъл побой над физически по-слабия Данаил. С дървена пръчка налагал брат си навсякъде по тялото, главата и лицето, после продължил да го рита в главата, докато Данаил престанал да мърда.

След престъплението избърсал кръвта от лицето му, разходил се, умувайки какво да прави. Върнал се да провери дали състоянието на зверски пребития не се е подобрило и решил да заличи следите си. Кървавите дрехи на пострадалия събрал и изхвърлил в чували заедно с въжето, с което вързал ръцете му.

След като се прибрал в Провадия, съблякъл и своите дрехи, по които също имало кръв. Решил да се освободи от тях, като ги изхвърли в нивите край Житница.

Около 18:20 часа на 17 януари Георги се качил на влака за Житница. Заровил окървавените си дрехи в снежна пряспа и отишъл в къщата. Дървената сопа, с която удрял брат си Данаил, Георги укрил в нужника на двора.

После отишъл в кметството да съобщи, че брат му не е добре. Кметът повикал полиция и заедно отишли в дома на Данаил.

Комплексната съдебно медицинска експертиза сочи като причина за смъртта на Данаил контузия на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Множество тежки травми по тялото на убития били установени и по време на аутопсията на трупа.

ДНК-експертизата категорично уличава Георги като извършител на умишленото убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Предстои делото срещу 43-годишния братоубиец да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев