Контрольор свали японски турист от трамвай заради непродупчен билет

Трамвай
12.09.2017 / 08:45

Контрольор свалил японски турист от трамвай заради неперфориран билет. Случката от събота около обяд, разиграла се в трамвай по линия №5, възмути стотици хора в социалните мрежи след пост на очевидец, пише NOVA.

В нарушение ли е бил японецът и наистина ли са го глобили?

Дочка Андреева става свидетел на свалянето на туриста от превозното средство.

"Пред мен беше седнал японец, държеше билетче в ръка", спомня си Дочка. Билетчето обаче не било перфорирано. Тогава в трамвая се качил контрольор, поискал билета на японеца и той го дал. След това проверяващият редовността на пътниците показал на чужденеца, че трябва да слезе. Докато слизали, Дочка попитала какъв е проблемът и получила отговор - неперфориран билет.

След като Андреева разказва всичко това в пост в социалните мрежи, недоволните реакции не закъсняват.

Беше много неприятно за човек, който знае какво коства на една държава да се утвърди като туристическа дестинация, казва очевидката и допълва, че не може по този начин да гоним чужденците и да правим лоша реклама на страната.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви. На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително. "По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев