Кметът Стефан Радев: Опазването на чистотата в околната среда трябва да е кауза на всеки

...
16.09.2017 / 18:05

Кметът Стефан Радев, неговите заместници и служители от общинската администрация се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Някои от тях почистваха терен в източната част на парк „Юнак”, а останалите, с помощта на еколозите от общината, бяха разпределени по предварително определени райони.

„Не само днес, а всеки ден трябва да имаме грижата за чистотата на средата, в която живеем. Искаме да ни е чисто, а не пазим. Необходима е промяна в мисленето и повишаване на чувствителността ни към всяка немарливост и безотговорно отношение към природата. Опазването на чистотата трябва да се превърне в кауза на всеки жител на общината”, каза кметът Стефан Радев. Той подчерта, че подобни инициативи обединяват хората и развиват гражданското общество.

Два дни преди датата на почистването еколозите в общината раздадоха чували и ръкавици на желаещите да се включат в кампанията. Сред доброволците са общински служители, общински съветници, БЧК, Младежкия дом, ученици от града и селата, клубове по интереси.

Още снимки от новината

...
Обща снимка

 

Снимки: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев