БГ кандидати се пробват за чужд вуз с писмо назаем

Студент
27.09.2017 / 10:10

Британски вузове спипват наши кандидат-студенти в плагиатство на мотивационните им писма, които служат за вход в университет. Най-често БГ кандидатите взимали от приятели техните текстове или пък ги копирали от интернет. Това разказа пред „Монитор“ шефката на посредническата агенция за образование зад граница „Интеграл“ Ирина Христова. Тя допълни, че когато спипат кандидати в плагиатство, те не губят втори шанс за кандидатстване, но трябва да пишат индивидуално мотивационно писмо за всеки университет. Христова допълни, че все по-често писмо изисквали и за вход в елитна гимназия във Великобритания. Въпреки Brexit британското правителство реши да запази условията за прием и финансиране за европейци и тази година. Това дава шанс за сегашните зрелостници да се обучават във Великобритания при сегашните условия.

За да могат дванадесетокласниците да се възползват максимално от тази възможност, проектът „Световно образование“ започна кампания по ранно кандидатстване. Системата за прием на Острова вече е активна, а сроковете за подаване на документи са до 15 януари 2018 г. и до 15 октомври тази година за кандидатите за медицина и за университетите от Оксфорд и Кеймбридж. В офисите, които работят по проекта, вече са подадени 50 ранни кандидатури за университетите на Острова, разказа консултантът от „Интеграл“ Николай Христов.

След 10 години от членството ни в ЕС, България е в топ 10 на държавите с най-много студенти в британските вузове. По този показател страната ни изпреварва Германия, Испания и Италия. Идния уикенд в „София хотел Балкан“ ще се проведе образователно изложение за образование зад граница. В него ще участват представители от университети във Великобритания, Холандия, Дания, Франция и САЩ. За първи път на изложението ще бъде представен и Финансовият университет под егидата на правителството на Руската федерация, който предлага програми в сферата на икономиката, финансите и финансовото право.

По време на изложението ще има и специализиран салон, на който ще бъдат представени 15 от най-добрите университети в Страната на лалетата, а българите, обучавали се там, ще разкажат за условията на обучение и живота в Холандия.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев