Димитър Делчев е новият председател на Движение България на гражданите

Новият председател на ДБГ Димитър Делчев
30.09.2017 / 16:21

Делегатите на Четвъртото национално събрание на "Движение България на гражданите" избраха Димитър Делчев за председател на партията. Делчев беше избран единодушно от гласувалите делегати. Първият председател на ДБГ Меглена Кунева посочи, че е имало 9 кандидати за председател, които в рамките на процедурата по устава си направили отвод.

"От трибуната най-младият председател на политическа партия оповести курса на ДБГ за следващите месеци: създаване на силна анти-ГЕРБ коалиция за спиране на застоя в страната, която да се приложи, както по отношение на местните избори и структурите на ДБГ да търсят широко обединение против модела ГЕРБ, така и по отношение на подготовка за предсрочни парламентарни избори, които според Делчев безспорно предстоят", отбелязват в съобщение от партийния пресцентър.

В изказване пред медиите Делчев подчертал, че "няма съмнение, когато патерицата ПФ стане прекалено къса, ГЕРБ ще предизвикат нови избори".

 

"ДБГ трябва да бъде готова за разбиването на феодалните владения на ГЕРБ, както по места, така и в национален мащаб", категоричен бил той. Ще го постигнем чрез широко обединение на демократични партии, организации, хора, смята новият председател на ДБГ. Той призовал структурите за силна мобилизация и незабавно започване на преговори с местни партньори.

ДБГ е един отбор и никой не се страхува да направим нов избор, казала от своя страна Меглена Кунева. Тя пожелала на Делчев да събере не само гласове, а подкрепа за това ДБГ да бъде единна, демократична, силна партия, запазвайки ценностите на ДБГ и това да му даде силен старт.

Радвам се, че мога да дам гласа си за млад и енергичен човек, доказал се в битки, казала още тя.

Източник: Дарик
Снимка: ДБГ, пресцентър
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев