Продължава приемът на молби за еднократна целева помощ за първокласници

Ученици
30.09.2017 / 18:11

Продължава приемът на заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ на първокласниците за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Размерът на помощта е 250 лева, припомниха от дирекция „Социално подпомагане" Сливен. Заявления-декларации се приемат до 15 октомври 2017г. Изключение се прави само, когато поради здравословни причини, установени с протокол на ЛКК, детето не може да започне училище. В тези случаи заявление-декларация се подава не по-късно от 6 месеца от началото на учебната година.

Помощта се отпуска при условие, че доходът на член от семейството през предходните 12 месеца, преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък или равен на 400 лв. Независимо от дохода на семейството, целева помощ се изплаща на деца с трайни увреждания, на деца с един жив родител и на семейства на роднини, близки и приемни семейства, при които е настанено детето.

Помощта подлежи на възстановяване, ако детето не постъпи в училище или не посещава редовно училище до завършване на първи клас.

Подадените до момента заявления-декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас са 1558.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев