Бетонни отломки паднаха от жилищен блок в Сливен и по чудо не взеха жертви

Жилищния блок в кв. "Българка" в Сливен
12.10.2017 / 10:23

Жителите на блокът в сливенския квартал „Българка”, от който вчера полетяха бетонни отломки, са събрали пари за ремонти, но работата така и не е започвана заради уверенията, че сградата ще бъде санирана. Това разказаха пред bTV хората.

Вчерашният инцидент по чудо се размина без жертви, след като парчета паднаха от балкон на шестия етаж. Наблизо има спирка и оживена улица, а това далеч не е първи подобен инцидент.

Състоянието на блока е трагично. Хората каквото могат – правят със своите средства. Може да се види как падат мазилките, стъклата са в много лошо състояние. Страхувам се, че ще отрежат на някого главата”, сподели домоуправителката.

От общината чакат сигнал от гражданите, за да изпратят комисия на място, а гражданите чакат общината, за да санира блока им – той е сред одобрените за програмата за енергийна ефективност, която две години вече се бави и в Сливен няма нито една санирана сграда. Иначе, пари за ремонт на покрива са събрани.

Припомняме, че отново в Сливен на 10 април падна 30-метровата козирка на друг блок. Тогава отново инцидентът се размина без жертви.

Снимка: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев