Арести и обвинения след акцията в Русе, сред задържаните е и син на началник в КАТ

Полицейска акция
15.10.2017 / 14:42

На осем души - седем мъже и жена, са повдигнати обвинения след вчерашната акция на служители на ГДБОП в Русе, ръководена от Специализираната прокуратура, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Седмината мъже са обвинени за организирана престъпна група, като единият е ръководител, а останалите са съучастници. Тя е действала от началото на 2015 г. до вчерашното ѝ задържане на територията на Русе. Осъществявала е основно изнудвания.

Арнаудова посочи, че има повдигнати обвинения и за т.нар. "вторични престъпления", като на четири от лицата, включително и на жената, са повдигнати обвинения за отвличане, извършено на 30 март 2015 г., както и изнудванe.

Отвлеченият е служител на фирмата на организатора на групата. Бил е заподозрян в извършване на кражба, като със сила и заплаха е принуден да поеме имуществено задължение - да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева. Обвинение за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси е повдигнато на още един участник от групата.

По време на акцията са разпитани 15 души, двама от които с тайна самоличност.

Извършени са 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили. Извършени са и шест лични обиска.

Открити са четири метални палки, три пистолета, от които боен, газов и един преработен от газов в боен, електрошокова палка, 107 патрона, два ножа и артилерийски гръм, представляващ 400 грама тротил, както и 2000 евро - средства, придобити от организираната престъпна група.

Арнаудова обясни, че организатор на групата е Илия - брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов. Тя потвърди, че сред задържаните е и синът на началника на КАТ в Русе, който е обвинен за участие в организираната престъпна група.

В 13:00 ч. днес Специализираната прокуратура ще поиска от съда осемте души да бъдат задържани за постоянно в ареста.

Разследването продължава, както и събирането на доказателства.

Източник: БТА
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев