Миньор оцеля по чудо, след като го удари 6000 волта прав ток

Ваклин Цанов
28.10.2017 / 09:23

Миньор оцеля по чудо, след като през тялото му премина електричество от 6 000 волта прав ток, научи репортер на Дарик.

Инцидентът с Ваклин Цанов е станал в сряда в една от галериите на „Горубсо“ – Мадан. В момента мъжът е настанен за наблюдение в местната болница, без опасност за живота.

От болничното заведение в Мадан потвърдиха, че състоянието на 48-годишният мъж е добро. „Да, в болницата е, но е оставен за наблюдение. Няма никакви проблеми на този етап и усложнения след инцидента“, коментира директорът на МБАЛ ”Проф. д-р Константин Чилов” ЕООД в Мадан д-р Стефан Хаджиев. Медикът уточни, че волтовата дъга е преминала през дясната част на тялото му, а не от лявата където е сърцето.

Лекарите са категорични, че Ваклин е имал голям късмет, защото токът не е преминал от страната на сърцето. Мъжът работи вече 23 години под земята и никога не е очаквал, че може да се случи подобно нещо с него.

"Просто си вървяхме и трябваше да направим един път на машината да мине и за мой лош късмет, е имало оголен кабел и се случи. Усетих как ме удари в гърба, разтресе ме и в едни момент се намерих от другата страна, в канавката, нищо повече. Не съм губил съзнание. Усетих нещо, че ме пари в гърба и крака, стана за част от секундата", разказва миньорът. Всичко това се случва минути преди да свърши първата смяна. Колеги посъветвали Ваклин да потърси лекарска помощ.

"Просто реших да отида в болницата, защото съм чувал, че не е добре така, че нещо може да стане от тока и дойдох в болницата. Направиха ми кардиограма и каквото трябва и ме приеха тук", разказва миньорът. А запитан дали смята, че живее втори живот, той отговаря категорично: "Абсолютно! Не на сто, на хиляда процента".

Инцидентът обаче не го е изплашил и няма съмнение, че ще се върне на работа в мината. До тогава ще трябва да остане на домашно лечение. В момента Ваклин е изписан и е в болнични, съобщава в публикация Дарик.

Снимка: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев