Лаборатория за творческо писане

Алесандро Вила и Жанет Борлакова
28.10.2017 / 20:05

Днес, 28 октомври 2017 г. в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – гр. Сливен се проведе лаборатория за поезия под надслов „Словото се превръща в поезия“, ръководена от Алесандро Вила – основател и ръководител на център „Младежи и поезия“, град Триуджо /Италия/ - поет и журналист.

Осъществяването на лабораторията стана възможно благодарение на клуб Юнеско „Леонардо да Винчи“ и неговият председател г-жа Жанет Борлакова – София и гостоприемството на Хуманитарната гимназия в гр. Сливен.

Официални гости на събитието бяха г-жа Димитринка Петкова – зам.областен управител и г-жа Пепа Чиликова – зам.кмет на община Сливен.

Г-н Вила представи метода на лабораторията. Аудиторията от млади творци – ученици от Сливен бяха впечатлени от практическите стъпки, с които г-н Вила очерта пътя към поезията: оригиналност, музикалност и пестеливост на думите.

Посланието на творческата среща, което участниците ще запомнят е: „Да направим от миналото съкровище, което ще ни позволи да градим бъдещето“.

Накрая, перефразирайки посланието на папа Франциск, който казва, че трябва да създаваме мостове, а не стени, всички си пожелаха поезията да стане най-добрия мост между Сливен и Италия.

Още снимки от новината

Дочка Петрова - учителка по литература в Хуманитарна гимназия, Алесандро Вила и Жанет Борлакова
Практически насоки по творческо писане
Аудиторията
Сияна представя лично творчество
Благодарствено слово от Виолета Калайджиева
Пепа Чиликова и Димитринка Петкова
Г-жа Чиликова връчва подарък

 

Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев