Скандал в парламента: Изгониха Корнелия Нинова от пленарната зала

Народното събрание
15.11.2017 / 11:17

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание заради изказването му, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик и купуване на гласове от затворници.

Предложението беше отхвърлено с 93 гласа „за“, 101 гласа „против“ и 2 „въздържал се“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала. Председателят на парламента Димитър Главчев я отстрани от пленарното заседание с мотива, че оскърбява депутатите и премиера, след като прочете декларация след отхвърлянето на предложението.

„Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници, и вие оправдавате това”, подчерта Нинова.

"Моля да се замислите защо заради този човек се подлагате на това самоунижение, нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал безделници", попита тя в декларацията си от трибуната.

„Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите”, каза лидерът на БСП. По думите ѝ това е тотално нарушаване на принципите на правовата държава. „Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, попита още Нинова.

След като тя беше отстранена, депутатите от БСП започнаха да скандират „оставка“ и да тропат по банките.

След безредиците в залата Главчев отстрани и Антон Кутев от БСП за две заседания на Народното събрание.

Корнелия Нинова пък събра на заседание депутатите на левицата, за да решат дали да поискат оставката на Димитър Главчев.

Източник: bTV
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев