От днес българите ще пътуват безвизово до Канада

Канада
01.12.2017 / 11:50

От днес българите, които желаят да посетят Канада, няма да имат нужда от визи, припомня Moreto.net.

Безвизовото пътуване до Канада обаче не позволява работа там. Българите могат да посетят страната за кратки пътувания до 6 месеца с цел бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.

Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Нужно е предварително одобрение, което става чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация. Гражданите, които вече имат виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея. За тези българи не е нужно кандидатстване за одобрение.

Молба за регистрация българските граждани могат да подават само на официалната електронна страница на правителството на Канада. Процесът се осъществява изцяло онлайн и отнема само няколко минути. За подаването на искане за предварително одобрение са необходими валиден паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща таксата и валиден имейл адрес.

Разрешения за работа се издават от Министерството на гражданството и имиграцията на Канада, като за целта се кандидатства в изнесения визов център на Канада в София или онлайн.

На незаконно работещите лица се налага глоба, а при повторно нарушение те ще се депортират от страната.

Източник: moreto.net
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев