100 деца годишно в плен на мама

Семейство
11.12.2017 / 10:42

100 деца годишно са се озовавали в плен на един от родителите си, като най-често това е майката. Родителите на тези хлапета отказват да изпълняват съдебните решения за режим на виждане с бившата половинка и затова ощетеният се обръща към частен съдебен изпълнител.

Според статистиката на Камарата на ЧСИ-тата, предоставена на „Монитор”, всяка година у нас се водят по 100 дела за предаване на дете. Това са случаи, в които не се изпълнява съдебно решение за спазване на режима на свиждане с дете след развод на родителите му, както и предаване на деца, които са били изведени от страната от единия родител без разрешението на другия. През 2016 г. ЧСИ са имали 106 дела за предаване на дете, а през първото полугодие на 2017 г. те са 56 и се очаква в края на годината цифрата да бъде около 100, коментираха от камарата.

„Това са едни от най-тежките ни дела, тъй като са свързани с много лични истории и силни емоции”, обобщи практиката председателят на КЧСИ Георги Дичев. Негови колеги разказаха, че обичайните обяснения на родители, които не разрешават на бившите си половинки да виждат децата след раздялата, са няколко – не го гледат добре, не се грижат достатъчно за неговата безопасност или хигиена или пък не спазват часовете, когато трябва да го върнат, с оправданието, че то така иска.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев