Цацаров разкри подробности около убийството на 7-годишното дете в Момчилград

Сотир Цацаров
19.12.2017 / 17:48

До момента няма повдигнато обвинение за умишлено убийство срещу майката на убитото в Момчилград 7-годишно момиче. Тя е задържана за срок до 72 часа с обвинение за оставяне без надзор на дете. Това заяви в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров след двучасова среща със състава на Окръжна прокуратура.

По думите на Цацаров до края на деня в апартамента, където е извършено убийството, ще бъде извършен следствен експеримент с участието на майката Садет Муса.

„Това, което със сигурност може да се каже до момента е, че работим с един стеснен кръг от заподозрени в убийството, който се стеснява с всеки изминал час“, каза Цацаров.

По думите му в хода на следствените действия са назначени съдебно-медицинска, ДНК, дактилоскопна и техническа експертизи, резултатите от които ще бъдат готови до края на деня или най-късно до утре сутринта.

За да бъде осъществена по-добра координация в следствените действия, до края на деня в Кърджали ще пристигнат началниците на отделите "Убийства" и "Криминален" към ГД "Национална полиция", каза още Сотир Цацаров.

По думите му целта е убийството да бъде разкрито в рамките на един съкратен срок.

Главният прокурор помоли хората в Момчилград да проявят разбиране и необходимото търпение, за да могат следствените органи да си свършат работата.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев