Въжена линия “Сливен – Карандила” ще работи без прекъсване по време на коледните и новогодишните празници

Лифт Сливен
24.12.2017 / 14:13

Въжена линия “Сливен – Карандила” ще работи без прекъсване по време на коледните и новогодишните празници. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен Енчо Петров, управител на „Пътнически превози” – Сливен. Лифтът ще работи от 8:30 до 16:00 часа, като качването в 16:00 часа е еднопосочно. Работното време варира според сезона – през летния сезон лифтът работи до 18:00 часа с последно качване в 17:30 часа.

В понеделник съоръжението работи от 12:00 до 16:00 часа, поради профилактика до обяд. Цената на билетите е 10 лв. за еднопосочен, 15 лв. за двупосочен, а деца до 7 години пътуват безплатно. Цената на билетите за членове на спортни и туристически дружества е 3 лв. в едната посока. Желаещите да ползват преференциална цена, могат да закупят членска карта от бюфета на долна станция на лифта. Картата е на стойност 1 лв. и е валидна 3 години.

Въжената линия няма да работи само на 1 януари. “Дали доста хора ще предпочетат лифта до Карандила и обратно по време на празниците зависи от времето”, коментира Петров. Ако температурите са по-високи и няма силен вятър, от лифтената станция се надяват на повече посетители.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев