Българската историческа сага “Дървото на живота” стартира тази вечер по NOVA

Дървото на живота
08.01.2018 / 21:51

Ключови събития, белязали съдбата на България, ще видят зрителите в историческата сага "Дървото на живота", която стартира тази вечер от 21:00 ч. в ефира на NOVA. Сериалът е една въздействаща история за българския възход и падение в трудни времена, в която драматични и вълнуващи исторически моменти се преплитат с лични съдби.

Действието в първия исторически сериал в новата история на България стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г. Сюжетът проследява отношенията на многолюдното заможно семейство Вълчеви, които живеят във Видин. Уважаваният опълченец и радетел на българщината Асен Вълчев е начело на голямата фамилия и един от най-видните граждани в крайдунавския град. Най-големият му син Йордан и зет му Тодор служат в българската армия, но участват като доброволци в движението за освобождение на Македония. Семейство Вълчеви се тревожат за тяхната съдба и чакат с нетърпение тяхното завръщане. Геройствата на Йордан обаче предизвикват смесени чувства в братята му – контето Панто, начетеният Христо и изтърсакът Илия, които ясно осъзнават, че кариерата му на военен го е превърнала в любимеца на техния баща. Много скоро едно събитие ще преобърне живота на семейството ще доведе до войни и драми между членовете на фамилията.

В период на възраждане на българските филми, продукцията засяга непреходни за българина теми и ценности. Обхваща времето, в което България е била в най-силния си културен и исторически подем и представя народопсихологията ни във всичките й аспекти. След успеха на "Откраднат живот", който върна доверието на зрителите в качествените български филмови продукции, и поредицата от още няколко стойностни филми за голям и малък екран, реализирани с подкрепата на NOVA, медията добавя още един роден сериал в програмата си.

В сериала участват едни от най-популярните и обичани български актьори, между които Йосиф Сърчаджиев, Мария Каварджикова, Христо Шопов, Башар Рахал, Владимир Карамазов, Моньо Монев, Койна Русева, Иван Стаменов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Васил Банов, Велислав Павлов.

"Дървото на живота", от продуцентите на "Откраднат живот" и "Дяволското гърло" Dream Team Films, е една от най-мащабните родни продукции, засягащи винаги актуалната тема за силата на рода и родината. Тя допълва жанровото разнообразие в програмата на NOVА, чиято мисия и през 2018 година ще бъде да подкрепя българските филми на всички свои платформи.

Източник: Нова телевизия
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев