Тайни агенти ще следят за нередности в градския транспорт на София

Автобус
10.01.2018 / 10:39

Близо половин милион лева ще даде Центъра за градска мобилност в София на фирма, която да наблюдава за нарушения в столичния градски транспорт. За първи път външни експерти проникват в обществения превоз, като за реда досега следяха служители на ЦГМ. Това стана ясно от обявена обществената поръчка на ЦГМ, съобщава "Монитор".

„Столичани масово се оплакват от пропускане на спирки и липса на билети, а това е недопустимо“, заявиха от ЦГМ пред „Монитор“ и допълниха, че при подобни констатирани нарушения не се плаща на транспортния оператор, обслужващ дадената линия. Освен за спирките и билетите, шофьорите ще бъдат наблюдавани дали пушат цигари и пускат висока музика в превозното средство. Тайните агенти ще трябва да се оглеждат за чистотата, отоплението в автобусите и наличност на стикери и информационни табели за местата за майки с деца и хора в неравностойно положение. Цивилните ще следят и безопасността - изправност на дръжки, парапети, перила, работещо осветление, отваряне на вратите извън спирките и преминаване на червено на светофарите.

От дружеството обясниха, че нововъведението идва, след като са се допитали до столичани дали подобна мярка би довела до подобряване климата в градския транспорт. Масово хората са дали положителна оценка на идеята. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за обществената поръчка е 29 януари, като фирмата трябва да разполага с най-малко 50 човека персонал за изпълнение на поръчката.

Снимка: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев