Служителите на затворите излязоха на пореден протест

Протест
29.01.2018 / 12:07

Служителите на затворите излязоха на пореден протест. Исканията им са увеличение на заплатите с 20%, назначаване на нови служители и по-добри условия на труд.

След 100-те милиона лева, които получиха полицаите, надзирателите са категорични, че няма да се откажат от исканията си. До протест се стигна, след като преди по-малко от седмица министъра на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с представители на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат „Охрана”, където всичките им искания бяха отхвърлени.

Един от протестиращите съдебни охранители Ясен Тодоров обясни, че освен липса на служители в затворите има и липса на оборудване.

Той коментира, че служителите на на ГД „Охрана” и ГД „Изпълнение на наказанията” са дискриминирани. В момента разликата между заплатите в двете системи е около 200 лв. Преди по-малко от седмица министъра на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с представители на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат „Охрана”. Тодоров обясни, че на срещата са били отказания всички техни искания. Аргументът на Цачева бил, че министерството няма средства за обезпечаване на тези искания.

"Ние винаги сме искали увеличението да бъде 20%, просто по разчет министерството реши, че ще ни даде тези 5% и че нямат средства за другите. На 10 февруари имаме събрание цялата организация във Варна и там ще излезем с решение как ще процедираме занапред. Не е достойно заплащането, което получаваме", допълни още Ясен Тодоров.

Протести ще има на много места в страната. В сряда ще има демонстрации пред съдебните палати в различни градове. Протестиращите се заканиха, че прояви на недоволство ще има и при всяка визита на правосъдни министри от ЕС.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев