В Русе полицията разследва убийство на две кучета

Пушка
30.01.2018 / 14:22

Русенската полиция разследва убийство на две кучета. Едното е от породата Лагото романьоло, а другото - немска овчарка. Животните са разстреляни от двама ловци от дружинката в с. Николово в лесопарка „Липник“, недалеч от бившата резиденция на Тодор Живков, съобщава "Монитор".

В събота по обед стопанинът на кучетата Илиян Костадинов излязъл да ги разходи в гората. Според него животните си играели и поведението им не застрашавало никого, а и в тази част на парка не се виждали хора. Той бил на 20 метра от тях, когато внезапно и без предупреждение кучетата били разстреляни от двама мъже. След това те казали на стопанина, че няма право да е в гората с кучетата си, защото в този ден имало лов на фазани.

Костадинов подал жалба в полицията в Русе и е започнало разследване. Днес е направена ексхумация на животните в присъствието на ветеринарен лекар.

Председателят на ловната дружинка в Николово Цветан Панков каза пред „Монитор“, че двамата мъже са изразили съжаление пред него за случилото се. Твърдели, че помислили кучетата за скитащи. Обяснили също, че двете животни ги нападнали и затова ги застреляли от упор. Разследването ще установи дали те казват истината, защото при ексхумацията е установено, че огнестрелните рани на двата трупа са странични.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев