Протести в България по различни поводи

Протест
03.02.2018 / 15:22

За втора поредна седмица граждани на Видин излязоха на протест с намерение да блокират международния път Е-79. Те недоволстват от лошото състояние на трасето, големия трафик и честите катастрофи.

Междувременно, жителите на дупнишкото село Джерман излизат на протест в пореден опит да блокират изграждането на ново депо за битови отпадъци.

Демонстрантите в дунавския град настояват за изграждането на магистрала до София и тунел под Петрохан, които да поемат сериозното движение.

Полиция и жандармерия не допуснаха блокада още в началото на демонстрацията. Последваха обаче още опити и малко преди 13:00 часа Е-79 беше блокиран.

През последната седмица „нямаше никаква реакция”, каза пред bTV една от организаторите на видинския протест – Росица Кирова. По думите й отчуждителни процедури по проектите няма и работата по пътя Ботевград – Мездра „не касае по никакъв начин това, което видинчани искат”.

Тя отбеляза, че за последните няколко дни има 5 тежки катастрофи с ранени. Исканията са до 2021 г. да има магистрален път.

В Джерман около 12:00 часа хората блокираха Е-79. Те смятат, че новото сметище на Дупница ще е прекалено близо до къщите им. Освен това, според тях, теренът е свлачищен и боклуците може да се окажат в близката река, а от там - в Гърция. Затова и са уведомили и властите в южната ни съседка.

От община Дупница обаче са категорични, че са направени всички проучвания. Към момента отпадъците се извозват във Филиповци, което струва огромни суми.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев