Три кораба на НАТО акостираха на пристанището в Бургас

Кораб на НАТО
09.02.2018 / 17:17

Три кораба на НАТО, под командването на капитан втори ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, акостираха на пристанището в Бургас. Те ще останат в морския град до 11 февруари.

По-рано днес зам.-кметът по финанси и икономика Красимир Стойчев в Община Бургас се срещна с капитан Джъстин Хайнс. Стойчев представи приоритетите в развитието на града и най-значимите събития, които ще се проведат в морския град тази година, съобщиха от пресслужбата на местната община.

Корабите провеждат рутинно посещение на пристанището в Бургас, като част от засиленото присъствие на НАТО в Черноморския регион в подкрепа на националния суверенитет чрез колективна отбрана. Планираните дейности за посещението включват официални срещи с местните цивилни и военноморски власти и планиране на допълнителни съвместни учения на море за засилване на оперативната съвместимост с българския флот.

По време на престоя в пристанището деца от Бургас и Средец ще посетят корабите от групата на НАТО.

Преди посещението си в Бургас групата е патрулирала както в Черно море, така и в Средиземно море, провеждайки учения и операции в целия регион.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев