БЧК бави раздаването на храните за бедни заради обжалване на търговете за доставка на продуктите

Храни
09.02.2018 / 18:50

Раздаването на вторият транш с хранителните пакети за социално слаби се бави, съобщиха за БНТ от БЧК. Според тях над 300 000 души е трябвало да получат последните 7 продукта от първа необходимост до края на миналата година. От Агенцията за социално подпомагане, обясниха, че процесът се бави заради обжалване на търговете за доставка на продуктите.

В Пловдив около 6 хиляди души чакат пакети с храни от първа необходимост. Сред тях е и Бисерка Радомирова. Тя се грижи за болния си син. Телкът му изтекъл в началото на годината.

Бисерка и синът и получават топъл обяд и се надяват раздаването на хранителните пакети да започне по-скоро. 4 от седемте продукта са доставени в склада на БЧК, през миналата година.

От Агенцията за социално подпомагане обясниха,че през миналата година са раздадени първите 10 продукта, включени в пакета. Според тях доставката на останалите седем не била забавена.

Очаква се раздаването на продуктите да започне през март. Хората ще получат между 14 и 16 килограма с леща, доматено пюре, лютеница, мед обикновени бисквити, рибни консерви и грах. До края на годината се очаква раздаване и на други продукти. Процедурите за обявяване на обществените поръчки вече са в ход, обясниха от Агенцията за социално подпомагане.

Снимка: БНТ
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев