Тинейджър намери и върна чанта с огромна сума

Пари
16.02.2018 / 09:49

18-годишен ученик от дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ намери навръх Свети Валентин чанта с лични документи и голяма парична сума и я предаде на охраната на магазина, пред която тя била забравена.

От 13 години роденият в малко чирпанско село Величко Донков е настанен в дома , в момента е 11-класник в на Професионалната гимназия по механотехника и автотранспорт "Никола Вапцаров" в града на липите. Като пълнолетен ученик, той работи на 4-часов работен ден от 17:00 часа в „Метро“, където отговаря за количките, с които пазаруват клиентите, коментира директорката на „Мария Терезия“ Латинка Петрова. Хлапакът не се замислил и за момент, дори не надникнал в черната чантичка и я предал на дежурния охранител. Когато я отворили станало ясно, че вътре има няколко хиляди лева и документи на собственик на хотелски комплекс с ресторант в мъглижкото село Селце, който малко преди това пазарувал в обекта.

Притежателят на документите и парите се върнал обратно, за награда на момчето той оставил 50 лева, с които хлапакът си купил нова дрешка .Величко догодина ще завърши специалността „двигатели с вътрешно горене“, оценките му са много добри, от доста време сее хванал да работи , за да се издържа и подпомага, уточни директорката на социалното заведение. В момента в „Мария Терезия“ има 27 деца на възраст от 14 до 19 години, 10 от тях са пълнолетни . Сред тях има и 4 момичета, две от които са абитуриентки и от лятото на м.г. са се хванали да работят три дни седмично, за да си осигурят тоалетите за бала.В дома живее и Мария Стоилова, която през януари 2016 година спаси от явна смърт водач на тролейбус, който си беше глътнал езика докато шофирал по улиците на Стара Загора.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев