Ямболски полицаи задържаха четирима крадци

Полиция Ямбол
05.03.2018 / 09:56

Четирима души, извършили кражби в различно съучастие са задържани, съобщиха от ОДМВР Ямбол. На 2 март след подаден сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково са предприетите бързи издирвателни действия.

Изяснено е, че мъжете са напуснали селото и са навлезли пеш в открита пресечена местност между селата Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир. В преследването им продължило около 15 км на трудно проходим терен е участвало и следово куче. В резултат на предприетите полицейски действия мъжете са локализирани в село Дряново.

При задържането им са оказали съпротива, което е наложило използването на физическа сила и помощни средства. И четиримата - И.И. /36Г./ от общ. Карнобат, И.А./23г./ от Ямбол, М.П./31г./ и С.С./24г./ от общ. Елхово са криминално проявени, извършители на множество престъпления против собствеността на гражданите.

В хода процесуално-следствените действия извършени под надзора на Районна прокуратура – Елхово е установено, че часове по-рано четиримата са извършили взломна кражба от търговски обект в село Трънково. От там те отнели различни стоки на стойност около 2500 лева. Вчера, четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми и с прокурорски постановления са задържани за срок от 72 часа.

При проведените полицейски мероприятия са събрани данни за съпричастността задържаните към множество взломни кражби от търговки обекти и частни имоти на територията на областта. Проверява се съпричастността им към други подобни престъпления, извършени в съседни региони.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев