В четвъртък - с умерен и силен вятър, от североизток ще продължи да нахлува студен въздух

Времето за 22.03.2018 г.
21.03.2018 / 12:29

В четвъртък - с умерен и силен вятър, от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите също ще продължат, ще са повсеместни, в много райони - значителни.

В Северна България и високите котловинни полета ще вали сняг, в по-голямата част от Горно тракийската низина - отначало дъжд, но със застудяването и там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Само в крайните югозападни и в югоизточните райони ще остане дъжд. В комбинация с вятъра, на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания, съобщават от НИМХ-БАН.

Оранжев код заради очаквани снеговалежи и вятър и обявен за областите в Северна и Северозападна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, София област, София град, Перник и Кюстендил.

 

В тези райони през денонощието ще има валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка 15-30 см, в Предбалкана и повече. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и има условия за снежни виелици.

Жълт код е за дъжд и сняг обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези райони през денонощието ще има валежи: в равнинната част от дъжд, в планинската - от сняг. До вечерта и в равнините дъждът ще премине в сняг. Очаквани количества между 15 и 35 л/кв.м. Ще се образува снежна покривка в равнинната част от областта до около 5 см, а в планинската част до 20 см. Ще духа умерен североизточен вятър.

В Сливен ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималната температура ще е 0 градуса, а максималната 5.

Снимка: НИМХ-БАН
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев