Искат постоянен арест за бащата и сина, обвинени за убийството в Нареченски бани

Темида
30.03.2018 / 15:22

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 47-годишния Севдалин Буюклиев и 26-годишния му син Марин, обвинени за убийството на бизнесмена Венцислав Маринов в Нареченски бани.

Двамата мъже са задържани за 72 часа, а мотивът за престъплението е неуредени търговски отношения, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

До момента е установено, че около 17:00 ч. на 21 март убитият мъж е бил с бащата и сина в заведение в Нареченски бани, което са стопанисвали заедно. Между Севдалин и убития бизнесмен възниква скандал. Последва ръкопашен бой, в който се присъединява и 26-годишния Марин.

След кратко боричкане и удари в главата и тялото на Венцислав, той пада на земята почти без да дава признаци на живот. След това е издърпан в съседно помещение. Там единият от обвиняемите е държал краката на мъжа, а другия му е нанесъл удари с тъп предмет в тила. При побоя Венцислав получава три черепно-мозъчни травми и една по тежка в тила, от които умира.

След извършеното убийство, бащата и сина се опитват да прикрият престъплението. Увиват главата на починалия в найлон, а тялото в завеса от заведението, завързват трупа и слагат го в бидон, който затварят с тежък метален капак. Качват бидона в автомобил и го изхвърлят на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян - в река Чепеларска над село Косово.

Близките на убития бизнесмен започват още същия ден да го търсят по телефона му, който бил изключен. Тръгват за Нареченски бани, където в стопанска постройка в близост до заведението откриват захвърлена камера, която носят в София, за да бъдат разкодирани записите от нея. На 25 март те обявяват Венцислав за издирване. На следващия ден разследващите намират трупа на убития в реката и арестуват бащата и сина.

Камерата е от заведението и е заснела побоя над бизнесмена. Обвинените за убийството Севдалин и Марин Буюклиев са я изтръгнали от мястото, където е била, боядисали стената и я захвърлили.

Прикриването на следите от извършеното убийство не спира до тук. Бащата и синът почистват помещението от кръвта, изгарят част от дрехите, с които са били, а друга - изпират.

Ако Севдалин и Марин Буюклиеви бъдат признати за виновни, ги очаква затвор от 10 до 20 години.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев